Tube Radio Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

zenith royal 3000 no stations no sound

Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty zenith royal 3000 no stations no sound

Post by antiqueradiobuff Tue Mar 18, 2008 8:01 am

well i will tell ya all i can

heres what i did I have taken the radio out of the case cleaned the tuner i also cleand the band selector i also cleaned the 2 spst switches. i plug in the head phones i get static i use a speaker i get nothing m i have to get the proper caps ans change a few. maybe thats the problem However I my self thinks it may be a bad transistor. when I purchased the radios the battries were to there power point past the leaky stage however it all stayed in the box
a little got in the corner of the box/radio but no near any electronics as far as i coud see.

I hope this helps
many sincere thanks
from
Bill Shenette
antiqueradiobuff
antiqueradiobuff
Member
Member

Number of posts : 173
Age : 56
Registration date : 2008-03-12

Back to top Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty Re: zenith royal 3000 no stations no sound

Post by simplex1040 Tue Mar 18, 2008 12:28 pm

Bill I did all the above and found out its the transistors in the RF and IF stages
simplex1040
simplex1040
Member
Member

Number of posts : 299
Registration date : 2008-03-14

Back to top Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty Re: zenith royal 3000 no stations no sound

Post by antiqueradiobuff Thu Mar 20, 2008 1:28 pm

hello simplex what i found out is where the yellow speaker broke off from, I hooked it up to where it belonged were as i found the correct spot werre it had broken off from for this I Thank You Simp.

as per the speaker no sound yet However I hook up the head set and I do get static lots of static bout no stations I do beleive now i have to change a few transistors in the if stage
I hope this helps awnser some of the questions
Again I want to extend my
Much appreciation and many sincere thanks simplex
sincerely Bill shenette
Mod.
antiqueradiobuff
antiqueradiobuff
Member
Member

Number of posts : 173
Age : 56
Registration date : 2008-03-12

Back to top Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty Re: zenith royal 3000 no stations no sound

Post by Grim Reaper Thu Mar 20, 2008 3:25 pm

I think you need to get your speaker going first, then start injecting a signal and trace it through the circuit to find the bad section. Don't start changing parts until you have verified they are bad.

Grim Reaper
New Member
New Member

Number of posts : 1
Registration date : 2008-03-20

Back to top Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty Re: zenith royal 3000 no stations no sound

Post by antiqueradiobuff Fri Mar 28, 2008 12:06 pm

ok ill replace the tranistors in those areas

thanks simplex Very Happy
antiqueradiobuff
antiqueradiobuff
Member
Member

Number of posts : 173
Age : 56
Registration date : 2008-03-12

Back to top Go down

zenith royal 3000 no stations no sound Empty Re: zenith royal 3000 no stations no sound

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum