Tube Radio Forum - The friendliest radio forum on the net!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zenith T575W

Go down

Zenith T575W Empty Zenith T575W

Post by fredyair on Wed Oct 14, 2009 11:30 am

Hi everybody, I'm new to this forum, this Zenith radio is my third old tube radio in my collection, the previous ones are a Sentinel and a Town Crier, both only needed outside restoration but this Zenith, even though is working, has a strong hum at any sound volume, my best guess is a problem with the electrolytic capacitor in the power supply, but before opening up the guts I wanted to have an expert opinion!
So here it is:
What could be the most probable cause for a constant hum coming from the speaker at any sound volume? The radio is working properly otherwise.

Thanks!

fredyair
New Member
New Member

Number of posts : 2
Registration date : 2009-10-14

Back to top Go down

Zenith T575W Empty Re: Zenith T575W

Post by sprman on Wed Oct 14, 2009 8:04 pm

Hi the filter caps,as you said.As they age they tend to dry out.Change them out.Take photos or number the wires befor you remove them.Good luck.Sprman : )

sprman
Member
Member

Number of posts : 323
Age : 65
Registration date : 2008-03-27

Back to top Go down

Zenith T575W Empty Re: Zenith T575W

Post by fredyair on Wed Oct 14, 2009 9:21 pm

Thanks! I'll go for the caps first, I'll let you know how it goes.

Fredyair

fredyair
New Member
New Member

Number of posts : 2
Registration date : 2009-10-14

Back to top Go down

Zenith T575W Empty Re: Zenith T575W

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum